Bekendmaking beslissing - Slijkenhoefstraat 23

 

De aanvraag heeft betrekking op een terrein, gelegen Slijkenhoefstraat 23

 

Kadastrale ligging: afdeling 1 sectie B nr. 10B2

 

Aanvraag: uitbreiden van de achterbouw en vergroten van reeds vergunde terras.

 

Bovenvermelde aanvraag tot omgevingsvergunning van mevrouw Sarra De Wit en de heer Tim De Paep werd op 07/10/2024 voorwaardelijk vergund door het college van burgemeester en schepenen.

 

Het betreft een aanvraag tot uitbreiden van de achterbouw en vergroten van reeds vergunde terras

De aanvraag omvat: stedenbouwkundige handelingen

 

Voor wie

 

De beslissing kan worden ingekeken via het publiek loket of op de dienst omgeving van de gemeente Rumst tot 30 dagen te tellen na de aanplakking van deze bekendmaking.

Voorwaarden

  • Voorwaarden

Overeenkomstig artikelen 71 tot 74 van het omgevingsvergunningsdecreet, kan de

vergunningverlenende overheid voorwaarden verbinden aan de uitvoering van een

omgevingsvergunning. Met het opleggen van een voorwaarde geeft de bevoegde overheid te kennen dat zonder deze voorwaarde het aangevraagde in principe niet vergunbaar is. Die voorwaarden dienen voldoende precies en redelijk te zijn in verhouding tot het vergunde project, en moeten kunnen worden verwezenlijkt door toedoen van de aanvrager, bouwheer, gebruiker of exploitant.

 

Met betrekking tot het gevraagde worden de volgende voorwaarden opgelegd:

         Bij de sloopwerken dienen alle constructies en constructiedelen, ook de ondergrondse, te worden verwijderd. Alle afbraakmaterialen dienen onmiddellijk na de werken van het terrein te worden verwijderd. Daarbij moet het sloopafval zoveel mogelijk gescheiden worden, conform de onderrichtingen uit het materialendecreet.

 

Aandachtspunten

Verder wensen wij nog de volgende aandachtspunten m.b.t. deze omgevingsvergunning onder uw

aandacht te brengen:

         Overeenkomstig de gemeentelijk bouwverordening dient een waarborg van 800 euro (zijnde 50 euro per lopende meter perceelsbreedte, met een minimum van 250 euro en maximaal 1 000 euro) gestort te worden voor eventuele schade aan het openbaar domein. Deze betaling dient te gebeuren via bijgevoegd overschrijvingsformulier. Gelieve ons voor de aanvang van de werken minstens 5 foto’s te bezorgen over de volledige breedte van het perceel om de staat van het openbaar domein vast te stellen. U kan deze doormailen naar omgeving@rumst.be, met vermelding van het dossiernummer. Als de werken beëindigd zijn, kan u bij de dienst openbaar domein de waarborg schriftelijk terugvragen via het mailadres omgeving@rumst.be met vermelding van dossiernummer en uw rekeningnummer.

         U dient zich strikt te houden aan de voorwaarden uit de sectorale adviezen, behoudens andersluidende bepalingen in deze vergunning.

         Deze vergunning doet uitsluitend uitspraak over de expliciet aangevraagde werkzaamheden.

         Er wordt dus expliciet geen uitspraak gedaan over het vergunde of vergund geachte karakter van eventuele andere constructies die voorkomen op de plannenset, doch geen voorwerp uitmaken van de aanvraag.

         U bent er toe verplicht om het begin en het einde van werken aan te melden via het omgevingsloket.

         Volgens het decreet van 1 juni 2012 houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders, dienen alle nieuw te bouwen woningen en alle woningen waaraan renovatiewerken worden uitgevoerd waarvoor een omgevingsvergunning vereist is, uitgerust te worden met correct geïnstalleerde rookmelders.

         Vooraleer u de slopingswerken mag aanvangen, moet er een attest te worden aangevraagd bij Fluvius (Elektriciteitsstraat 70, 2800 Mechelen - tel. 078/35 35 34) voor het afkoppelen van de nutsleidingen. Dit attest dient te worden overhandigd aan uw aannemer. Een kopie van het attest bezorgt u aan de gemeente (omgeving@rumst.be).

         Indien bij uitvoering van de werken het openbaar domein wordt ingenomen (bv. kraan, werfkeet, bouwmaterialen,... ) dient u hiervoor een aanvraag te doen via https://www.rumst.be/product/770/aanvraag-parkeerverbod-signalisatievergunning.

 

Lasten

Als last wordt de aanplant van 10 nieuwe hoogstammige streekeigen bomen of fruitbomen van

plantmaat 14/16 of groter voorgesteld op het eigen perceel; De bomen worden aangeplant, rekening houdend met de volgende kenmerken:

         De bomen wordt aangeplant op eigen terrein vanaf 30,00m van de woning, om verdere vertuining van het agrarisch gebied tegen te gaan.

         De bomen dienen tijdens het eerstvolgende plantseizoen na het verkrijgen van deze vergunning te worden aangeplant conform de bepalingen uit het nieuw burgerlijk wetboek.

         Bij de heraanplant dienen alle nodige voorzorgsmaatregelen te worden genomen om de aanplanting te doen slagen. Dit houdt o.m. een met zorg uitgevoerde aanplanting met kwalitatief plantgoed in, gecombineerd met het gebruik van een steunpaal of wortelverankering, en zo nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- en/of veevraat. Bij uitval dienen in het eerstvolgende plantseizoen de opengevallen plaatsen opnieuw te worden ingevuld, zodat de nieuwe hoogstammige bomen steeds tot volle wasdom komen.

 

Voor deze last wordt een borgsom van 1.500 EUR bepaald die dient geleverd te worden via een

borgstelling door overschrijving op de deposito- en cosignatiekas, via E-depo waarvoor we verwijzen naar de tutorials en handleidingen op de website van de fod financiën: https://financien.belgium.be/nl/betalingen/edepo en https://financien.belgium.be/nl/betalingen/algemeen/tutorial. De vrijgave van de borgsom zal in 1 beweging gebeuren na de volledige uitvoering van de last.

 

Indien de last niet werd uitgevoerd voor het einde van de werken of het verval van de vergunning, terwijl de vergunning wel (gedeeltelijk) werd uitgevoerd, zal de borgsom niet terug gestort worden en zal de gemeente met de borgsom op een andere locatie voorzien in een gelijkwaardige groenaanplant. Concreet betekent dit dat bij het niet uitvoeren van de last, de gemeente binnen de 5 jaar na het verlenen van de omgevingsvergunning, kan beschikken over de borgsom.

 

Het bewijs van de borgstelling moet bezorgd worden aan omgeving@rumst.be. Met het oog op de vrijgave van de borgsom moet het bewijs van de aanplanting met voldoende fotomateriaal bezorgd worden aan omgeving@rumst.be.

 

Regelgeving

Beroepsmogelijkheden

 

U kunt, als betrokken publiek, een beroep instellen tegen deze beslissing. U maakt deel uit van het betrokken publiek als u als natuurlijke persoon, rechtspersoon, vereniging, organisatie of groep met rechtspersoonlijkheid gevolgen ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van of belanghebbende bent bij de besluitvorming over de afgifte van een omgevingsvergunning of de bijstelling van de vergunningsvoorwaarden.

 

Bezorg hiertoe een beroepschrift:

-        bij voorkeur digitaal via het omgevingsloket (www.omgevingsloket.be), of

-        per aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijsaan: De deputatie van de Provincie Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen.

 

Volg hierbij de volgende aanwijzingen nauwgezet op. Als u dat niet doet zal de deputatie bijna zeker verplicht zijn om uw beroep onontvankelijk te verklaren.

Dien het beroep in binnen dertig dagen die ingaan op de dag van de aanplakking. Deze dag is niet inbegrepen.

Bezorg gelijktijdig via het omgevingsloket, bij aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijs een afschrift van uw beroepschrift aan:

-        de vergunningsaanvrager. Het adres van de vergunningsaanvrager vindt u in de beslissing.

-        het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Rumst, Koningin Astridplein 12 te 2840 Rumst

 

Vermeld in uw beroepschrift het volgende:

  1. uw naam en adres en het feit dat u een beroep instelt als lid van het betrokken publiek;
  2. de volgende referentie: (OMV_2024100327);
  3. de redenen waarom u beroep aantekent;
  4. een omschrijving van de gevolgen die u ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van deze beslissing of het belang dat u hebt bij de besluitvorming over de afgifte van de omgevingsvergunning.
  5. of u gehoord wenst te worden.

 

Stort een dossiertaks van 100 euro op het rekeningnummer van de provincie Antwerpen, BE38 7765 9774 0672 met als referentie ‘beroep omgevingsvergunning (OMV_2024100327)’ en voeg het betalingsbewijs toe aan uw beroepschrift.

 

Mededeling ‘omgevingsvergunning – beroep’, gevolgd door het referentienummer van het omgevingsloket, de gemeente en naam aanvrager van het project, en voeg het betalingsbewijs toe aan jouw beroepschrift.

 

De teksten waarvan dit een bondige samenvatting is, vindt u in artikel 52 en volgende van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning en in het bijhorende besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015.