Bekendmaking beslissing - Kardinaal Cardijnstraat 46, /1 en /2

 

De aanvraag heeft betrekking op een terrein, gelegen Kardinaal Cardijnstraat 46, /1 en /2

 

Kadastrale ligging: afdeling 2 sectie A nr. 193Y14

 

Aanvraag: het verbouwen van een woning.

 

Bovenvermelde aanvraag tot omgevingsvergunning van mevrouw Tanja De Landsheer werd op 24/02/2025 voorwaardelijk vergund door het college van burgemeester en schepenen.

 

Het betreft een aanvraag tot het verbouwen van een woning

De aanvraag omvat: stedenbouwkundige handelingen

 

Voor wie

 

De beslissing kan worden ingekeken via het publiek loket of op de dienst omgeving van de gemeente Rumst tot 30 dagen te tellen na de aanplakking van deze bekendmaking.

Voorwaarden

  • Stedenbouwkundige voorwaarde

het perceel wordt onthard zodat een groenzone aanwezig is van minimaal 200m². Deze zone wordt verplicht ingericht en onderhouden als groenzone, met aandacht voor opgaand groen (bomen, struiken, hagen, houtkanten). Het gebruik van inheemse en standplaatsgeschikte groensoorten staat daarbij voorop. De vergunning sluit uit dat volgens het vrijstellingsbesluit 80m² zou worden verhard indien deze verharding ertoe zou leiden dat er een mindere groenzone zou overblijven dan 200m².

  • de constructie wordt langsheen de rechtse zijgevel (richting Kardinaal Cardijnstraat 44) afgewerkt met eenvormige horizontale houten latten in een gelijke kleur.De aanvraag maakt melding van een vrijstaand bijgebouw (tuinhuis). Het tuinhuis bevindt zich in de achtertuin. Het bijgebouw staat tegen een bestaande scheidingsmuur zonder dat deze scheidingsmuur door het tuinhuis wordt gewijzigd. De afstand tot de zijdelingse scheidingsmuur is 1m. De aanvraag maakt melding dat het bijgebouw vrijgesteld is van vergunningsplicht. Het bijgebouw wordt dan ook niet aangevraagd. Zo omvat de aanvraag niet de noodzakelijke plannen. Deze stedenbouwkundige handeling wordt niet verder onderzocht en wordt expliciet uit de vergunning uitgesloten. Als aandachtspunt bij deze vergunning zal worden opgenomen dat het bijgebouw slechts vrijgesteld is van vergunningsplicht voor zover wordt voldaan aan de voorwaarden uit het vrijstellingsbesluit art. 2.1.
  • Het beëindigen van de zorgsituatie is ook meldingsplichtig.

 

Regelgeving

Beroepsmogelijkheden

 

U kunt, als betrokken publiek, een beroep instellen tegen deze beslissing. U maakt deel uit van het betrokken publiek als u als natuurlijke persoon, rechtspersoon, vereniging, organisatie of groep met rechtspersoonlijkheid gevolgen ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van of belanghebbende bent bij de besluitvorming over de afgifte van een omgevingsvergunning of de bijstelling van de vergunningsvoorwaarden.

 

Bezorg hiertoe een beroepschrift:

-        bij voorkeur digitaal via het omgevingsloket (www.omgevingsloket.be), of

-        per aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijsaan: De deputatie van de Provincie Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen.

 

Volg hierbij de volgende aanwijzingen nauwgezet op. Als u dat niet doet zal de deputatie bijna zeker verplicht zijn om uw beroep onontvankelijk te verklaren.

Dien het beroep in binnen dertig dagen die ingaan op de dag van de aanplakking. Deze dag is niet inbegrepen.

Bezorg gelijktijdig via het omgevingsloket, bij aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijs een afschrift van uw beroepschrift aan:

-        de vergunningsaanvrager. Het adres van de vergunningsaanvrager vindt u in de beslissing.

-        het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Rumst, Koningin Astridplein 12 te 2840 Rumst

 

Vermeld in uw beroepschrift het volgende:

  1. uw naam en adres en het feit dat u een beroep instelt als lid van het betrokken publiek;
  2. de volgende referentie: (OMV_2024144202);
  3. de redenen waarom u beroep aantekent;
  4. een omschrijving van de gevolgen die u ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van deze beslissing of het belang dat u hebt bij de besluitvorming over de afgifte van de omgevingsvergunning.
  5. of u gehoord wenst te worden.

 

Stort een dossiertaks van 100 euro op het rekeningnummer van de provincie Antwerpen, BE38 7765 9774 0672 met als referentie ‘beroep omgevingsvergunning (OMV_2024144202)’ en voeg het betalingsbewijs toe aan uw beroepschrift.

 

Mededeling ‘omgevingsvergunning – beroep’, gevolgd door het referentienummer van het omgevingsloket, de gemeente en naam aanvrager van het project, en voeg het betalingsbewijs toe aan jouw beroepschrift.

 

De teksten waarvan dit een bondige samenvatting is, vindt u in artikel 52 en volgende van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning en in het bijhorende besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015.