De aanvraag heeft betrekking op een terrein, gelegen Markt 20
Kadastrale ligging: afdeling 1 sectie D nr. 221L
Aanvraag: verbouwen gelijkvloers en isoleren gevels.
Bovenvermelde aanvraag tot omgevingsvergunning van mevrouw Joke De Mulder werd op 16/12/2024 voorwaardelijk vergund door het college van burgemeester en schepenen.
Het betreft een aanvraag tot verbouwen gelijkvloers en isoleren gevels
De aanvraag omvat: stedenbouwkundige handelingen
Voor wie
De beslissing kan worden ingekeken via het publiek loket of op de dienst omgeving van de gemeente Rumst tot 30 dagen te tellen na de aanplakking van deze bekendmaking.
Voorwaarden
- Stedenbouwkundige voorwaarde
De hemelwaterput wordt uitgerust met een operationele pompinstallatie en een of meer aftappunten die het gebruik van het opgevangen hemelwater mogelijk maken, tenzij de aftappunten gravitair gevoed kunnen worden. Er worden aanvoerleidingen aangelegd naar elk toilet en naar de plaats waar de wasmachine is gepland, van elke aan te sluiten woongelegenheid, en naar de tuin, indien aanwezig. Het opgevangen hemelwater wordt maximaal gebruikt voor toepassingen waar geen drinkwaterkwaliteit voor nodig is, waaronder toiletspoeling, poetswater, wasmachine en gebruik buiten.
- Volgende voorwaarden met betrekking tot de beoogde gevelwerken dienen te worden
- nageleefd:
- * De nieuwe dorpels dienen opnieuw uit het geïsoleerd gevelvlak geplaatst te worden.
- * Om vervlakking van de gevel tegen te gaan dienen de nieuwe dorpels te worden voorzien in steense materialen ofwel in aluminium waarbij de voorzijde van de druiplijst voldoende hoog is (richtwaarde 5cm).
- * Eventueel gebruikte hoekprofielen (voor de te bepleisteren delen van de gevel)
- mogen niet zichtbaar blijven in de gevel.
- * Er mogen geen sporen van de verbouwing (zogenaamde bouwlittekens) zichtbaar blijven in het gevelbeeld (na uitvoering van de werken).
- De zijde van het verhoogde terras met onderliggende bergplaats, gelegen aan de rechter perceelsgrens, wordt voorzien op een afstand van 3 m ten opzichte van de rechter perceelsgrens;
- De rechter zijgevel wordt afgewerkt met duurzame en esthetisch verantwoorde materialen in overeenstemming met het karakter van de zone. Hiervoor kan geopteerd worden voor gevelpleister, gevelsteen of steenstrips, overeenkomstig de materialen zoals voorzien voor de overige gevels.
- De verharde oppervlakten (oprit, terras, pad) worden aangelegd met een hellingspercentage van minder dan 2% en afwateren naar de eigen tuin. De oppervlakken stromen verspreid af naar een onverharde gras- of groenstrook met een oppervlakte die minstens één vierde van de ernaar afwaterende oppervlakte bedraagt. Deze strook wordt uitgewerkt met een licht komvormige maaiveldverlaging van minimum 5 cm.Hierbij wensen wij nog de volgende aandachtspunten m.b.t. deze omgevingsvergunning onder uw aandacht te brengen:
- Overeenkomstig de gemeentelijk bouwverordening dient een waarborg van 1000 euro (zijnde 50 euro per lopende meter perceelsbreedte over 20,26 lopende meters, met een minimum van 250 euro en maximaal 1 000 euro) gestort te worden voor eventuele schade aan het openbaar domein. Deze betaling dient te gebeuren via bijgevoegd overschrijvingsformulier. Gelieve ons voor de aanvang van de werken minstens 5 foto’s te bezorgen over de volledige breedte van het perceel om de staat van het openbaar domein vast te stellen. U kan deze doormailen naar omgeving@rumst.be, met vermelding van het dossiernummer. Als de werken beëindigd zijn, kan u bij de dienst openbaar domein de waarborg schriftelijk terugvragen via het mailadres omgeving@rumst.be met vermelding van dossiernummer en uw rekeningnummer.
- Deze vergunning doet uitsluitend uitspraak over de expliciet aangevraagde werkzaamheden. Er wordt dus expliciet geen uitspraak gedaan over het vergunde of vergund geachte karakter van eventuele andere constructies die voorkomen op de plannenset, doch geen voorwerp uitmaken van de aanvraag.
- U bent er toe verplicht om het begin en het einde van werken aan te melden via het omgevingsloket.
- Indien er nutsvoorzieningen verplaatst of verwijderd moeten worden ingevolge de werkzaamheden (o.a. verlichtings- en elektriciteitspalen, gas- en elektriciteitsaansluitingen, telecomvoorzieningen,... ), staat u zelf in voor het maken van de afspraken met de nutsmaatschappijen en het bekostigen van de werken.
- Volgens het decreet van 1 juni 2012 houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders, dienen alle nieuw te bouwen woningen en alle woningen waaraan renovatiewerken worden uitgevoerd waarvoor een omgevingsvergunning vereist is, uitgerust te worden met correct geïnstalleerde rookmelders.
- Het verlagen van boordstenen (indien nodig) moet worden uitgevoerd door de gemeentediensten. Hiervoor dient u een aanvraag te richten aan openbaardomein@rumst.be.
- Vooraleer u de slopingswerken mag aanvangen, moet er een attest te worden aangevraagd bij Fluvius (Elektriciteitsstraat 70, 2800 Mechelen - tel. 078/35 35 34) voor het afkoppelen van de nutsleidingen. Dit attest dient te worden overhandigd aan uw aannemer. Een kopie van het attest bezorgt u aan de gemeente (omgeving@rumst.be).
- Indien bij uitvoering van de werken het openbaar domein wordt ingenomen (bv. kraan, werfkeet, bouwmaterialen,... ) dient u hiervoor een aanvraag te doen via https://www.rumst.be/product/770/aanvraag-parkeerverbod-signalisatievergunning.
Regelgeving
Beroepsmogelijkheden
U kunt, als betrokken publiek, een beroep instellen tegen deze beslissing. U maakt deel uit van het betrokken publiek als u als natuurlijke persoon, rechtspersoon, vereniging, organisatie of groep met rechtspersoonlijkheid gevolgen ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van of belanghebbende bent bij de besluitvorming over de afgifte van een omgevingsvergunning of de bijstelling van de vergunningsvoorwaarden.
Bezorg hiertoe een beroepschrift:
- bij voorkeur digitaal via het omgevingsloket (www.omgevingsloket.be), of
- per aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijsaan: De deputatie van de Provincie Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen.
Volg hierbij de volgende aanwijzingen nauwgezet op. Als u dat niet doet zal de deputatie bijna zeker verplicht zijn om uw beroep onontvankelijk te verklaren.
Dien het beroep in binnen dertig dagen die ingaan op de dag van de aanplakking. Deze dag is niet inbegrepen.
Bezorg gelijktijdig via het omgevingsloket, bij aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijs een afschrift van uw beroepschrift aan:
- de vergunningsaanvrager. Het adres van de vergunningsaanvrager vindt u in de beslissing.
- het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Rumst, Koningin Astridplein 12 te 2840 Rumst
Vermeld in uw beroepschrift het volgende:
- uw naam en adres en het feit dat u een beroep instelt als lid van het betrokken publiek;
- de volgende referentie: (OMV_2024116292);
- de redenen waarom u beroep aantekent;
- een omschrijving van de gevolgen die u ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van deze beslissing of het belang dat u hebt bij de besluitvorming over de afgifte van de omgevingsvergunning.
- of u gehoord wenst te worden.
Stort een dossiertaks van 100 euro op het rekeningnummer van de provincie Antwerpen, BE38 7765 9774 0672 met als referentie ‘beroep omgevingsvergunning (OMV_2024116292)’ en voeg het betalingsbewijs toe aan uw beroepschrift.
Mededeling ‘omgevingsvergunning – beroep’, gevolgd door het referentienummer van het omgevingsloket, de gemeente en naam aanvrager van het project, en voeg het betalingsbewijs toe aan jouw beroepschrift.
De teksten waarvan dit een bondige samenvatting is, vindt u in artikel 52 en volgende van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning en in het bijhorende besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015.