De aanvraag heeft betrekking op een terrein, gelegen Lage Vosbergstraat 9
Kadastrale ligging: afdeling 1 sectie A nrs. 162B2, 162T en 162C2
Aanvraag: verkaveling lage vosbergstraat 9.
Bovenvermelde aanvraag tot omgevingsvergunning van de heer Dirk Ooms werd op 28/10/2024 voorwaardelijk vergund door het college van burgemeester en schepenen.
Het betreft een aanvraag tot verkaveling lage vosbergstraat 9
De aanvraag omvat: Het verkavelen van gronden
Voor wie
De beslissing kan worden ingekeken via het publiek loket of op de dienst omgeving van de gemeente Rumst tot 30 dagen te tellen na de aanplakking van deze bekendmaking.Verder wensen wij nog de volgende aandachtspunten m.b.t. deze omgevingsvergunning onder uw aandacht te brengen:
- Voor een aansluiting op het drinkwaternet zijn volgende reglementen van toepassing:
- Het Algemeen waterverkoopreglement (zie website bij Waterverkoopreglementen Pidpa).
- Het Bijzonder Waterverkoopreglement (zie website bij Waterverkoopreglementen Pidpa).
- Alle informatie en voorwaarden op technisch en administratief vlak kunt u terugvinden op de website: https://www.pidpa.be/ons-aanbod/drinkwater.
- De algemene voorwaarden uit het advies van Pidpa Riolering worden gevolgd.
- Indien er nutsvoorzieningen verplaatst of verwijderd moeten worden bij (ver)bouwen, afbraak en/of slopen, is dit ten laste van de aanvrager (o.a. verlichtings- en elektriciteitspalen, gaselektriciteitsaansluitingen enz.)
- Iedereen (ook particulieren) die van plan is om hetzij machinaal, hetzij handmatig, te gaan graven, is verplicht om een planaanvraag uit te voeren via het KLIP (KLIP-decreet van 14 maart 2008 en latere wijzigingen).
- Van een omgevingsvergunning mag gebruik worden gemaakt als de aanvrager niet binnen een termijn van vijfendertig dagen die ingaat na de eerste dag van de aanplakking, op de hoogte is gebracht van de instelling van een schorsend administratief beroep als vermeld in artikel 52. De aanplakking dient minstens 30 dagen goed leesbaar aanwezig te blijven op het perceel van de aanvraag.
- Wanneer aan de omgevingsvergunning uit te voeren lasten zijn verbonden, dienen deze eveneens voldaan te zijn alvorens van de omgevingsvergunning gebruik mag gemaakt worden.
- Het eventueel verlagen van de boordstenen moet uitgevoerd worden door de gemeentelijke diensten. Hiervoor moet een schriftelijke aanvraag ingediend worden bij het College van Burgemeester en Schepenen, Koningin Astridplein 12 te 2840 Rumst.
- Vooraleer aan de slopingswerken te beginnen, moet er een attest aangevraagd worden bij Netmanagement - Elektriciteitstraat 70 te 2800 Mechelen (tel.: 078/35.35.34) voor het losmaken van nutsleidingen. Dit attest moet overhandigd worden aan de aannemer (kopie van dit attest bezorgen aan de gemeente).
- Bij de sloopwerken moet het sloopafval zoveel mogelijk gescheiden worden. Minimaal dienen de volgende secties gescheiden afgevoerd te worden: steenachtige materialen, gevaarlijke afvalstoffen (asbestcement) en elektroschroot (rookmelders, verlichtingsarmaturen, transfo’s, verwarming- en of koelsystemen,...).
- Indien er voor de uitvoering van de werken een inname van het openbaar domein vereist is, dient u hiervoor een aanvraag te doen via https://www.rumst.be/product/770/aanvraag-parkeerverbod---signalisatievergunning---inname-openbaar-domein.
Specifieke voorwaarden
- De aangepaste verkavelingsvoorschriften dienen gevolgd te worden.
- Alle constructies en constructiedelen, ook de ondergrondse, moeten worden verwijderd.
- Alle afbraakmateriaal dient onmiddellijk na de werken van het terrein te worden verwijderd conform de verschillende bepalingen in de milieuwetgeving.
- De DWA-afvoer en de RWA-afvoer dienen aangesloten te worden op de gemengde riolering langsheen de Lage Vosbergstraat.
- Het is steeds toegestaan de RWA volledig te laten infiltreren op eigen terrein indien het grondwaterniveau en de infiltratiecapaciteit van de bodem dit toelaten.
- Ter hoogte van de rooilijn dient er per lot een afzonderlijk huisaansluitputje voor DWA en RWA voorzien te worden (een RWA-huisaansluitputje is niet nodig bij aansluiting op een open gracht).
- De huisaansluitputjes, de plaatsing ervan en de aansluiting op de riolering zijn ten laste van de ontwikkelaar. Deze werken worden uitgevoerd door Pidpa of een door Pidpa aangestelde aannemer.
Lasten
- De offertes en standaardvoorwaarden van de nutsmaatschappijen (zie adviezen) dienen voldaan en strikt nageleefd te worden.
- De loten mogen pas worden verkocht wanneer de offerte met alle daarin beschreven verplichtingen door B.V. Landmeetkundig buro Ooms bv Dirk Ooms werd ondertekend voor akkoord en vervolgens de facturen m.b.t. deze offerte vereffend zijn (Fluvius)
- Om de nieuwe woongelegenheden te kunnen aansluiten, dient men tijdig de nodige aanvragen te doen via de website van Fluvius. Het dossier komt zo bij de juiste interne diensten terecht. In die aanvraag dient men de vermogens mee te geven die nodig zullen zijn. Nadien (na een gedetailleerde studie) kan er bepaald worden of er al dan niet nog bijkomende netten aangelegd moeten worden om de gevraagde vermogens te kunnen leveren.
- Offerte voor de beperkte uitbreiding van het openbaar rioleringsnetwerk ten behoeve van het aansluiten van de ontwikkeling
- Pidpa bepaalt welke rioleringsinfrastructuur voorzien moet worden door de ontwikkelaar en maakt hiervoor een offerte over aan de ontwikkelaar.
- Deze offerte aan de ontwikkelaar is als bijlage bij het advies toegevoegd of wordt door Pidpa zo snel mogelijk overgemaakt aan de aanvrager van het advies.
- Uitvoering van de werken kan slechts na betaling van de in de offerte vermelde geraamde kostprijs.
- Realisatie van de uitbreiding van het openbaar rioleringsnetwerk voor het aansluiten van de ontwikkeling
- Pidpa zal, vanaf het ogenblik dat ze kennis heeft van het feit dat er vuilvracht ontstaat en nadat door de ontwikkelaar de ontwikkeling is uitgezet, overgaan tot de aanleg van de vereiste infrastructuur.
- Indien tussen het tijdstip van het afleveren van de vergunning en het tijdstip waarop er op één van de kavels vuilvracht ontstaat reeds riolering zou aangelegd worden ter hoogte van de betrokken ontwikkeling, dan blijven alle door de ontwikkelaar aan Pidpa betaalde bedragen verworven voor Pidpa.
- Dossierkost Pidpa Riolering. Er dient door de ontwikkelaar een éénmalige dossierkost betaald te worden van € 500,00 euro (excl. BTW), zoals vermeld in het advies punt 2.b. en conform artikel 5 van het ontwikkelingsreglement. Deze dossierkost dient betaald te worden nadat de vergunning werd afgeleverd.
Regelgeving
Beroepsmogelijkheden
U kunt, als betrokken publiek, een beroep instellen tegen deze beslissing. U maakt deel uit van het betrokken publiek als u als natuurlijke persoon, rechtspersoon, vereniging, organisatie of groep met rechtspersoonlijkheid gevolgen ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van of belanghebbende bent bij de besluitvorming over de afgifte van een omgevingsvergunning of de bijstelling van de vergunningsvoorwaarden.
Bezorg hiertoe een beroepschrift:
- bij voorkeur digitaal via het omgevingsloket (www.omgevingsloket.be), of
- per aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijsaan: De deputatie van de Provincie Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen.
Volg hierbij de volgende aanwijzingen nauwgezet op. Als u dat niet doet zal de deputatie bijna zeker verplicht zijn om uw beroep onontvankelijk te verklaren.
Dien het beroep in binnen dertig dagen die ingaan vanaf de datum van aanplakking. Deze dag is niet inbegrepen.
Bezorg gelijktijdig via het omgevingsloket, bij aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijs een afschrift van uw beroepschrift aan:
- de vergunningsaanvrager. Het adres van de vergunningsaanvrager vindt u in de beslissing.
- het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Rumst, Koningin Astridplein 12 te 2840 Rumst
Vermeld in uw beroepschrift hetvolgende:
- uw naam en adres en het feit dat u een beroep instelt als lid van het betrokkenpubliek;
- de volgende referentie: (OMV_2024093280);
- de redenen waarom u beroepaantekent;
- een omschrijving van de gevolgen die u ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van deze beslissing of het belang dat u hebt bij de besluitvorming over de afgifte van de omgevingsvergunning.
- of u gehoord wenst teworden.
Stort een dossiertaks van 100 euro op het rekeningnummer van de provincie Antwerpen, BE38 7765 9774 0672 met als referentie ‘beroep omgevingsvergunning (OMV_2024093280)’ en voeg het betalingsbewijs toe aan uw beroepschrift.
Mededeling ‘omgevingsvergunning – beroep’, gevolgd door het referentienummer van het omgevingsloket, de gemeente en naam aanvrager van het project, en voeg het betalingsbewijs toe aan jouw beroepschrift.
De teksten waarvan dit een bondige samenvatting is, vindt u in artikel 52 en volgende van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning en in het bijhorende besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015.